Voordelen van een HDPE zwembad

Wij plaatsen zwembaden van High Density Polyethyleen, (afgekort: HDPE). Dit is een thermoplastic, wat betekent dat het na verhitting plooibaar en vormbaar wordt. Na het afkoelen neemt het weer een vaste vorm aan. Die eigenschap maakt HDPE een perfecte kunststof om te bewerken én zwembaden van te vervaardigen.

 •   Waarom kiezen voor een HDPE zwembad?

  • Breed inzetbaar
  • Flexibel, iedere vorm en maat is mogelijk
  • Hoge kwaliteit
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Kleurvast dankzij de extra UV-stabilisator.
 •   Voordelen van HDPE ten opzichte van foliebaden

  Voor het plaatsen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. De folie moet regelmatig vervangen worden en kan gaan lekken. HDPE-baden zijn zelfdragend, waardoor er vóór plaatsing geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Doordat de zwembaden in de werkplaats volledig wordt gebouwd en in de meeste gevallen in één stuk wordt geleverd, is lekken haast onmogelijk.

 •   Voordelen van HDPE ten opzichte van betegelde zwembaden

  HDPE-platen zijn massief afgewerkt, waardoor dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Bij betegelde baden is het onderhoud een stuk lastiger omdat vuil zich makkelijker nestelt in de groeven. Daarnaast duurt het bouwproces van betegelde baden vele malen langer dan dat van HDPE-zwembaden.

 •   Voordelen HDPE ten opzichte van polyester zwembaden

  Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net als bij foliezwembaden, gaan vervagen door blootstelling aan Uv-stralen. Bij HDPE-zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk.

 •   Voordelen HDPE ten opzichte van PP-zwembaden

  PP staat voor polypropyleen. Dit is, net als HDPE, een thermoplastic. Er zitten echter grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE vele malen elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er door de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het gebied van vorm en formaat dan bij PP. Op onze baden is een garantie van 20 jaar door de fabrikant.

 

Een eigen luxe zwembad?

Wilt u deze zomer nog genieten in uw eigen zwembad ? Vraag nu een offerte aan  We verwachten weer een warme zomer ...

Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.